Provkörning

Batterigarantin från Lexus är mycket generös. Gör man service enligt plan garanterar man 70 procent batterikapacitet efter 100 000 mil.

Lexus RZ 450e provkörd: tveksamhetens pris

PREMIUM Skandalomsusade Toyota bZ4X har fått ett Lexussyskon med mer kraft, lyx och en hel del omprogrammerade funktioner. Förmodligen har den också världens bästa och coolaste ratt! Från flopp till topp?
Nio EL7 är en knappt fem meter lång suv, som du kan välja två olika batteristorlekar – och om du vill ladda som vanligt eller helt enkelt byta batteriet längs vägen.

Batteribytarsuven Nio EL7 provkörd

PREMIUM Världens biltillverkare är eniga om att stora, lyxiga och ruskigt snabba elsuvar är vad bilköparna vill ha – det är där man ska tjäna pengar. Nio EL7 är hypermodern, tickar i stort sett alla boxar och har batteribytesmöjligheten som trumfkort. Men det finns frågetecken, och en annan mycket lockande Nio på väg...
Spectre är fortfarande bara en prototyp, men den ska axla coupérollen i Rolls-Royces portfolio, både Wraith och Phantom coupé avvecklas inom kort.

Rolls-Royces första elbil provkörd: tiden är kommen!

PREMIUM Rolls-Royce Spectre är en kombination av överdådig lyx och en elektrisk drivlina. Den är 5,45 meter lång, har 585 hk och väger knappt tre ton. Ändå anges räckvidden till 52 mil. Vi kör den senaste prototypen.
Bil nummer 20 rattad av tvåfaldige F1-världsmästaren Mika Häkkinen. Ett par dagar senare sitter vår utsände i samma bil.

Provkörda: Racerbilarna på Race of Champions i Piteå

PREMIUM I strandkanten till Bottenvikens frusna is körde motorsportvärldens största namn mot varandra. Formel 1-, rallycross- och rallyvärldsmästare. Indycarförare och Le Mans-vinnare. När helgen var slut var det vår tur.
Ora 400 Pro+ levererar en hel del körglädje.

Ora 400 Pro+ provkörd: En mindre Mini från Kina

PREMIUM Kinesiska elbilar är på frammarsch i Europa och här kommer nästa utmanare. Kompakta Ora 400 Pro+ vill plocka viktiga marknadsandelar med omfattande utrustning och gullig retrodesign.
Aiways senaste modell ska sticka hål på det allt större getingboet av eldrivna kompaktsuvar.

Aiways U6 provkörd: halvfärdig men lovande

PREMIUM Efter den helelektriska kompaktsuven U5 lanserar Aiways under våren en coupésuv som kallas U6. Det speciella med modellen? Bilens elektriska drivlina som man utvecklat själva. Vi har kört en förseriebil.
Rulla till toppen