Vespa Elettrica kan susa runt i städerna helt ljudlöst

Det är inte säkert att bilen alltid är bästa sättet att ta sig fram. Tvåhjulingar har det ofta svårt i det svenska vinterklimatet men när...

Annons
Annons
Vespa Elettrica kan susa runt i städerna helt ljudlöst

Det är inte säkert att bilen alltid är bästa sättet att ta sig fram. Tvåhjulingar har det ofta svårt i det svenska vinterklimatet men när solen tränger sig fram på vårkanten kan en moped vara ordentligt mycket smidigare i stadstrafik än en bil.

Vi ska heller inte glömma hur populära tvåhjulingarna är i exempelvis Italien eller på hela den asiatiska marknaden. Trots det har många mopeder och scootrar uråldrig motorteknik utan någon vidare avgasrening.

En lösning är att elektrifiera tvåhjulingarna och där är klassiska varumärket Vespa på god väg. Vespa Elettrica är än så länge bara ett koncept men den ska sättas i produktion under andra halvåret 2017.

Det finns inga tekniska detaljer om Vespa Elettrica men pressmeddelandet lovar att stilen, agiliteten, användarvänligheten och körglädjen ska vara i samma klass som för en vanlig Vespa, men att den eldrivna versionen dessutom har en del ”innovativa och uppkopplade lösningar”.

Förutom att de lokala utsläppen kapas med en eldriven tvåhjuling minskar också motorljudet vilket kan bidra till en lugnare stadsmiljö.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen