Elbilstester – läs alla våra tester av elbilar

Här samlar vi Recharges tester av elbilar. Du kan själv söka bland alla publicerade tester här. Testerna görs av vårt erfarna testlag som betygsätter allt från räckvidd och förbrukning till ägandekostnader, körglädje och komfort till ägandekostnader och säkerhetsnivå. För begagnade elbilar vänder vi oss till de riktiga experterna: ägarna själva som satt betyg på sina bilar i tjänsten Bilguiden på vår systersajt auto motor & sport.

Så testar vi bilar

Testerna består av många olika delar som vägs samman till ett betyg. Testerna sker under en vecka då olika testförare kör alla bilar. Testlaget spenderar minst en (oftast två) heldagar ute med bilarna på många olika typer av vägar.

I komfortronden körs bilarna till exempel på en särskild sträcka där vi betygsätter fjädringen och ljudnivån med stöd av teknisk utrustning.

Ekonomironden görs ofta med stöd av uppgifter från biltillverkarna och från branschexperter som KVD Bilpriser och tjänstebilskonsulten Ynnor.

Körglädjesronden är ett exempel på en mer subjektiv rond där testförarna sätter betyg på styrning, chassibalans, motor/växellåda och hur bilen uppför sig under press.

Vi tittar också på bilens teknik och specifikt för elbilar gör vi alltid en tabell eller graf med räckvidd och förbrukning längs en förbrukningsrunda.

Prenumeranter läser gratis

Du som har en digital prenumeration på Mestmotor.se, eller har en prenumeration av tidningen auto motor & sport, kan läsa alla tester här nedan.

Du kan bli digital prenumerant här. Om du har en tidningsprenumeration måste du skapa ett konto och sedan kontakta kundtjänst så hjälper de dig med att aktivera din digitala prenumeration.

Här hittar du alla våra tester av elbilar:

Rulla till toppen