Tesla har bara byggt 260 exemplar av Model 3

Tesla har kört igång produktionen av Model 3, men det går inte riktigt med det tempo som Elon Musk hoppades på. Han gick tidigare ut...

Annons
Annons

Tesla har kört igång produktionen av Model 3, men det går inte riktigt med det tempo som Elon Musk hoppades på.

Han gick tidigare ut med förhoppningen att Tesla skulle bygga ”mer än 1.500 bilar” i september. Tesla har tidigare gått ut med ett produktionsmål på 5.000 Model 3 i veckan mot slutet av 2017. Men sedan lanseringen i somras har Tesla totalt byggt 260 bilar.

Enligt Tesla har det här att göra med ”flaskhalsar i produktionen”. Vissa tillverkningssystem både i fabriken i Kalifornien och i Gigafactory i Nevada har tagit längre tid än väntat att sätta igång och det är därför produktionen inte går snabbare.

”Det är viktigt att betona att det inte finns några grundläggande problem med Model 3-produktionen eller leverantörskedjan. Vi förstår vad som måste fixas och vi är övertygade om att vi kan ta hand om flaskhalsarna i produktionen på kort sikt”, skriver Tesla i en kommentar.

Model S och Model X hade dock sitt bästa kvartal någonsin. Tesla levererade 26.150 bilar varav 54 procent vad Model S och resten Model X.

Annons
Annons
Rulla till toppen