Priserna klara: Så mycket kostar nya Nissan Leaf

När Nissan visade upp andra generationen av populära elbilen Leaf kom den bara med ett lyxigt lanseringspaket som drog upp prislappen. Nissan Leaf 2Zero, som...

Annons
Annons

När Nissan visade upp andra generationen av populära elbilen Leaf kom den bara med ett lyxigt lanseringspaket som drog upp prislappen. Nissan Leaf 2Zero, som den kallas, kostar 375.500 kronor – ganska mycket för en elbil i den här klassen.

Men nu kommer billigare versioner. Nissan har släppt de svenska priserna för Leaf och de börjar på 344.900 kronor. Det innebär 304.900 kronor efter att supermiljöbilspremien på 40.000 kronor dragits bort. Och när bonus/malus-systemet införs den 1 juli 2018, och elbilsbonusen höjs till 60.000 kronor, betalar Leaf-köparna 284.900 kronor.

Instegsmodellen bjuder dock inte på så mycket utrustning så de flesta köpare lär hoppa upp till någon av de lyxigare varianterna. Det som framför allt skiljer sig åt mellan modellerna är tekniken (med infotainmentsystem, högtalarsystem och stöd för Apple CarPlay) och säkerhetsfinesserna (med bland annat autobroms, adaptiv farthållare och parkeringsassistent).

Priserna klara: Så mycket kostar nya Nissan Leaf

Bra att veta är också att värmepumpen inte finns till den billigaste Visia-modellen utan bara till de dyrare versionerna. Inte heller mobilappen, där föraren kan fjärrstyra laddning och klimatanläggning, finns till Visia-modellen.

Vissa köpare hade nog hoppats på snabbare snabbladdning – Nissan Leaf kan snabbladdas med 50 kW.

Nissan Leaf fixar 378 kilometer på en laddning enligt den tillåtande NEDC-körcykeln. Räckvidden i den mer verklighetsnära WLTP-körcykeln är ännu inte officiell.

Nissan Leaf har tre års nybilsgaranti, fem års garanti för elbilskomponenterna och åtta års garanti för att batteriet ska ha åtminstone nio av tolv staplar kvar på kapacitetsmätaren. Det finns också ett extra trygghetspaket att köpa till med längre garantier.

Priserna klara: Så mycket kostar nya Nissan Leaf

Nissan Leaf priser

Nissan Leaf 40 kWh Visia: 344.900:–
Nissan Leaf 40 kWh Acenta: 369.900:–
Nissan Leaf 40 kWh N-Connecta: 379.900:–
Nissan Leaf 40 kWh Tekna: 396.900:–

Priserna tar inte hänsyn till supermiljöbilspremien.

Priser för konkurrenterna

BMW i3 94 Ah: 371.500:–
Hyundai Ioniq Electric: 371.900:–
Volkswagen e-Golf: 399.900:–

Priserna är hämtade från Miljofordon.se och tar inte hänsyn till eventuella kampanjpriser eller supermiljöbilspremien.

Se prislistan här.

Annons
Annons
Rulla till toppen