Hopfällbara elhojen Icoma Tatamel passar under skrivbordet

Tydlig inspiration från kultklassikern Honda Motocompo – fast utan avgaser.

Annons
Annons

Bakom den hopfällbara elektriska motorcykeln (eller kanske snarare mopeden) Icoma Tatamel står den japanske produktdesignern Takamitsu Ikoma som tidigare arbetade med att designa Transformers-leksaker.

Och visst syns påbrået. Den redan kompakta hojen (123x100x65 cm i utfällt läge) går att smidigt fälla ihop så att den passar under ett skrivbord. Då mäter den 70x68x26 cm.

Hopfällbara elhojen Icoma Tatamel passar under skrivbordet

Räckvidden anges till drygt 5 mil med ett 12 Ah stort litiumjärnfosfatbatteri (LFP). Den lilla elmotorn på bakhjulet presterar 600 watt (knappt 1 hästkraft) och toppfarten är 40 km/h.

För den som gillar att sätta sin egen prägel går sidopanelerna på Tatamel att byta ut. I den officiella videon (på japanska) som Icoma delat demonstreras en prototyp med träpaneler:

Allt påminner inte så lite om Hondas numera kultförklarade hopfällbara minimotorcykel Motocompo som såldes som ett tillbehör till stadsbilarna Today och City på den japanska marknaden 1981–83.

Till skillnad från den verkar dock Icoma Tatamel inte vara avsedd för att spännas fast i bagageutrymmet på en bil – men försöka går ju, ellerhur?

Vi bör också tillägga att det inte är klart ännu om Icoma Tatamel sätts i produktion.

Annons
Annons
Rulla till toppen