Nissan har en helt fantastisk idé om framtidens elbilar

Nissan har en helt fantastisk idé om framtidens elbilar

Biltillverkarna har i alla år visat upp futuristiska idéer om hur framtidens trafik skulle kunna fungera. De flesta verkar ha släppt 1950-talets drömmar om flygande glasbubblor vid det här laget men det finns ändå gott om roliga idéer som kanske blir verklighet inom en inte alltför avlägsen framtid.

Nu presenterar Nissan en mängd idéer om hur vi skulle kunna köra bil om några år – eller kanske snarare inte köra bil.

Först och främst har vi den eldrivna konceptbilen Nissan IDS. Den kan visserligen köras manuellt med något som (nästan) ser ut som en ratt, men den ska främst kunna köra själv och då fälls "ratten" undan och ersätts med en surfplatta.

Bilen blir sin egen laddstation eftersom den laddas direkt via vägnätet. Det kräver att någon förser vägnätet med trådlös laddning för elbilar. På så sätt slipper du tänka på att leta upp en laddstolpe på någon bensinmack, eller någon annanstans – bilen är laddad när den körs på en elektrifierad väg.

Nissan har också en idé om att bilen laddas trådlöst efter att den parkerats på gatan kvällen. Under natten, när den är fulladdad, lämnar den plats åt en annan elbil som behöver laddning. Den flyttar på sig helt autonomt och parkerar någon annanstans.

Våra städer kommer alltså vara fulla av självkörande elbilar som snurrar runt i princip ljudlöst medan alla sover. Visst låter det både imponerande och lite läskigt på samma gång...?

I ett större perspektiv skulle det här också innebära en helt ny stadsbild. "Platser som tidigare varit upptagna av bilparkeringar och bensinstationer kan ersättas med levande utrymmen. Det skapar en renare och vänligare miljö för våra barn", enligt Nissan.

Missa inga nyheter – gilla oss på Facebook!

Jag skulle gärna se att elbilen kunde laddas trådlöst direkt i vägen.
Ja
83
11
Nej