Bosch E-kart är riktigt kvick – och kan bli inkörsporten för elbilar i fler racingserier

Bosch E-kart är riktigt kvick – och kan bli inkörsporten för elbilar i fler racingserier

Formula E har tagit eltekniken till motorsporten men steget upp för att faktiskt köra Formula E är stort. Nu finns dock ett alternativ för alla som vill börja köra racing med lite lägre insatser i början.

Bosch visar upp en helt elektrisk gokart med 48-voltssystem och ett vridmoment på 300 Nm. Det roliga med eldrift i en racingbil är att vridmomentet är tillgängligt redan vid start. Bosch E-kart fixar 0–100 km/h på under fem sekunder och som toppar 130 km/h. 

Bosch E-kart utvecklades från början som en elbil och är inte en konverterad bensinkart. Föraren kan välja att aktivera ett särskilt läge som gör att karten inte är lika snabb, men som istället genererar elektricitet som kan användas för acceleration senare.

Hittills har det varit bensin som gäller i gokartbilar men Bosch E-kart rör om i grytan med sin eldrift. Kanske blir Bosch E-kart en inkörsport för att komma igång med elektrisk racing i fler serier? I så fall är vi för!

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Jag tycker absolut att fler racingserier borde vara elektrifierade.
Ja
28
3
Nej