McLaren utvecklar supersnabb elversion av toppmodellen P1

McLaren utvecklar supersnabb elversion av toppmodellen P1

McLaren P1 är knappast långsam som den är – superhybriden fixar 0–100 km/h på 2,8 sekunder. Men nu förbereder ingenjörerna i brittiska Woking en ny version med enbart elmotorer, som kan bli ännu kvickare.

Den nya superelbilen ska byggas i begränsad upplaga och fokuserar helt på bankörning, inte på gatprestanda, enligt källor till Auto Express. Bilen ska börja säljas före 2020.

McLaren har som mål att hälften av bilarna ska ha hybrid- eller eldrivlina 2022. Den nya elbilen blir ännu lättare än P1, som väger in på 1.547 kilo.

"En elektrisk McLaren måste klara en halvtimme på banan med en halvtimmes paus innan den kan köra ut igen. Vi får inte se nästa generation P1 före 2023 men det kan komma en annan bil i samma serie innan dess", uppger källan.

Bästa nyheten är att den nya elbilen inte blir lika dyr som McLaren P1, utan att den ska hålla sig under en miljon pund (tolv miljoner kronor). Ett fynd, alltså!

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Superbilar ska vara eldrivna, så det så!
Ja
26
53
Nej