Hemlighetsfullt märke ska lansera mystisk elbil

Det går knappt en dag utan att det kommer uppgifter om en biltillverkare som ska ”utmana Tesla”. På så sätt är det här inget nytt. Men...

Annons
Annons

Det går knappt en dag utan att det kommer uppgifter om en biltillverkare som ska ”utmana Tesla”. På så sätt är det här inget nytt. Men den nya elbilen från amerikanska Atieva är än så länge så hemlighetsfull att det blir lite spännande.

Företaget backas upp med pengar från kinesiska investerare och har bland annat lockat över Peter Rawlinson, chefsingenjören för Tesla Model S, och flera andra elbilsexperter från Tesla och andra märken för att bygga den nya elbilen.

Målet är att lansera en ”premiumsedan” med eldrift 2018. Den ska följas av två suvar 2020 och 2021, skriver Reuters. Drivlinan i sedanmodellen testkörs just nu – i en Mercedes-skåpbil!

Atievas nya elbil ska ha 900 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Den ska klara 0–100 km/h på under tre sekunder när utvecklingen är klar.

Än så länge finns inga bilder på elbilen men enligt Reuters ser den ut som ”en futuristisk släkting till Audi A7” med supersmala strålkastare som består av insektsliknande mikrolinser. Instrumentpanelen har en tredelad digital pekskärm som förstås också kan styras med rösten.

Atieva håller verkligen låg profil än så länge och det återstår att se om sedanmodellen är färdigutvecklad till 2018. Än så länge är det inte ens bestämt var fabriken ska ligga.

Annons
Annons
Rulla till toppen