Ännu en allvarlig Teslakrasch – föraren skyller på Autopilot

En Tesla Model X har krockat i Pennsylvania, och ägaren skyller på Teslas Autopilot. Alla personer i bilen överlevde. Tesla skrev först att företaget inte...

Annons
Annons
Ännu en allvarlig Teslakrasch – föraren skyller på Autopilot

En Tesla Model X har krockat i Pennsylvania, och ägaren skyller på Teslas Autopilot. Alla personer i bilen överlevde.

Tesla skrev först att företaget inte hade några som helst bevis för att systemet faktiskt var aktiverat vid olyckstillfället. Senare inledde amerikanska NHTSA en utredning om olyckan, och Tesla ändrade sitt uttalande. Tesla har inga data från bilen, kanske eftersom bilens antenn skadats vid olyckan.

”Vi fick ett automatiskt larm från bilen den 1 juli som indikerade att krockkuddarna utlösts, men loggarna som innehåller mer detaljerad information om bilens tillstånd vid tiden för olyckan kom aldrig fram. Det stämmer överens med en så här allvarlig olycka, som kan göra att antennen skadas”, skriver Tesla i ett uttalande.

Just den här vägsträckan är ökänt svårkörd med smala filer och inga avåkningszoner. Enligt Tesla finns just nu inga bevis för att systemet hade något att göra med olyckan. NHTSA har börjat samla in information om olyckan.

I maj omkom en man när hans Tesla Model S körde in i ett lastbilssläp, och där var systemet aktiverat.

Annons
Annons
Rulla till toppen