Nya uppgifter: Tesla uppdaterar autopiloten med ett ”säkerhetsläge”

Efter de allvarliga olyckorna som skett med Teslabilar där förarna hade autopiloten aktiverad väljer nu Tesla att skicka ut en uppdatering för funktionen, enligt uppgifter...

Annons
Annons

Efter de allvarliga olyckorna som skett med Teslabilar där förarna hade autopiloten aktiverad väljer nu Tesla att skicka ut en uppdatering för funktionen, enligt uppgifter till Electrek.

Tesla har lovat att bättre beskriva för ägarna hur autopiloten faktiskt fungerar, och när den inte ska användas, för att undvika olyckor i framtiden. I väntan på det görs alltså vissa uppdateringar för hur autopiloten fungerar.

Om föraren tar bort händerna från ratten visar bilen en varning, och efter en viss tid stängs autopiloten av. Version 8.0 av Teslas mjukvara ska enligt de här uppgifterna förhindra att Autosteer, alltså funktionen som styr bilen, över huvud taget kan aktiveras igen om föraren valt att ignorera varningarna om att ha händerna på ratten.

Enda lösningen blir då att stanna bilen och lägga i parkeringsläget – först efter det kan Autosteer aktiveras igen. Den adaptiva farthållaren ska dock fungera som vanligt, enligt Electrek.

Detta är alltså obekräftade uppgifter som Tesla inte har kommenterat.

Version 8.0 av bilens mjukvara innehåller flera spännande nyheter. Bland annat klarar både Model S och Model X att svänga av motorvägen på en avfartsramp och autopiloten ska köra mjukvare när det är mycket trafik omkring bilen.

Annons
Annons
Rulla till toppen