Inget högtryck för smart tjänst som skulle rädda strandade elbilister

Foto: AAA Elbilar kopplas ofta ihop med räckviddsångest. Många trodde att strandade elbilar skulle bli en vanlig syn längs vägarna i takt med att det...

Annons
Annons
Inget högtryck för smart tjänst som skulle rädda strandade elbilister
Foto: AAA

Elbilar kopplas ofta ihop med räckviddsångest. Många trodde att strandade elbilar skulle bli en vanlig syn längs vägarna i takt med att det dyker upp fler elbilar. Men så har det ju inte riktigt blivit.

För fyra år sedan startade en ny tjänst i USA som kan ge elbilister som kört slut på batteriet snabb hjälp. Det handlar alltså om en ”mobil laddstation”, som amerikanska bilorganisationen AAA ligger bakom.

Men det blev ingen succé, precis.

AAA erbjuder mobila laddstationer i flera amerikanska storstäder men det är inget jättetryck på tjänsten. AAA offentliggör inte exakt hur många ”utryckningar” som organisationen gjort till strandade elbilister, mer än att det handlar om ”tusentals, men inte tiotusentals”.

”Folk som kör elbil verkar vara väldigt medvetna om räckvidden i bilen. Vår känsla är att elbilister är noga med räckvidden och anpassar körningen efter den – mycket mer än en förare av en bensinbil”, säger Greg Brannon på AAA till Car & Driver.

Det verkar alltså som att elbilisterna håller koll på batterinivån och oftast inte ger sig ut på några längre äventyr med halvtomt batteri på vägar som inte har några laddplatser. Kanske används också AAA:s tjänst i mindre utsträckning i takt med att antalet fasta laddplatser blir fler.

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Annons
Annons
Rulla till toppen