Sveriges största motorvägar får 30 nya laddstolpar

Nu ska det byggas en ”grön korridor” för elbilar längs E4 och E6. Målet är att koppla ihop Stockholm med Oslo, Malmö, Köpenhamn och Hamburg och...

Annons
Annons

Nu ska det byggas en ”grön korridor” för elbilar längs E4 och E6. Målet är att koppla ihop Stockholm med Oslo, Malmö, Köpenhamn och Hamburg och underlätta för alla som vill åka elbil längs sträckan.

Det innebär att 30 nya laddstolpar ska sättas upp under tre års tid, mellan Malmö–Stockholm och Malmö till norska gränsen.

”Vi vill att elbilsförare ska känna trygghet i att de kan transportera sig långa sträckor och på så kort tid som möjligt mellan tätorter och på motorvägarna. Förhoppningsvis lockar detta också fler till att ta steget över till elbil”, säger Mattias Vendel, strategisk account manager på ABB.

E4 och E6 är två av Sveriges mest trafikerade vägar och här ska det alltså bli lättare att köra elbil. Snabbladdningsstationerna är på 50 kW och har tre kontakter: AC, Chademo och CCS.

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Sveriges största motorvägar får 30 nya laddstolpar
Annons
Annons
Rulla till toppen