Premiär för miljödokumentären ”Before the Flood” med Leonardo DiCaprio

Premiär för miljödokumentären ”Before the Flood” med Leonardo DiCaprio
Before the Flood är resultatet av en tre år lång resa där skådespelaren och FN-ambassadören Leonardo DiCaprio besökt olika miljöer över hela världen.

Att styra iväg från fossildrivna transportsystem är något som intresserar och engagerar många besökare på den här sajten. De bakomliggande orsakerna till detta bottnar ofta i miljöhänsyn och konsekvenserna av den globala uppvärmningen.

Många av de utmaningar vi har framför oss beskrivs i dokumentärfilmen "Before the Flood", som nu finns tillgänglig på YouTube. Before the Flood är resultatet av en tre år lång resa där skådespelaren och FN-ambassadören Leonardo DiCaprio besökt olika miljöer över hela världen och intervjuat en bred grupp av miljöexperter och politiker.

Bland de personer som intervjuas i Before the Flood finns Elon Musk, Barack Obama, påven Francis, John Kerry men även vattenexperten Johan Rockström, Stockholms universitet.

Leonardo DiCaprio är medproducent tillsammans med bland annat Martin Scorsese, regissör är Fisher Stevens. Redan efter två dygn på YouTube har Before the Flood fått 3,8 miljoner visningar.

Budskapet som FN-ambassadören Leonardo DiCaprio levererar i dokumentären Before the Flood handlar till stor del om brådskan och nödvändigheten i ett minskat fossilberoende. För de som behöver fylla på sina kunskaper och skärpa argumenten kan det vara 95 väl spenderade minuter att se filmen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den här filmen måste jag se!
Ja
22
2
Nej