Volkswagen Golf GTE får ett lyft med diskreta förändringar – svenskt pris

Volkswagen Golf GTE får ett lyft med diskreta förändringar – svenskt pris

Volkswagen har visat upp en ansiktslyft version av storsäljaren Golf. Den får några mindre designförändringar, bland annat i fronten med nya led-strålkastare.

På insidan är de största förändringarna att Volkswagen Golf kan utrustas med digitala instrument som kan anpassas efter förarens önskemål, precis som i Passat. Dessutom kan bilens inställningar för till exempel infotainmentsystemet och stolen kopplas till en enskild nyckel, för att flera personer i samma hushåll ska slippa ändra alla inställningar varje gång.

Laddhybridversionen av Volkswagen Golf heter GTE och får ta del av samma design- och tekniknyheter som resten av Golfmodellerna. Den har en del blå designdetaljer för att skilja ut sig.

Tekniskt blir det dock inga förändringar när det gäller drivlinan för Golf GTE. Den har en 1,4-liters bensinturbomotor och en elmotor som totalt ger 204 hästkrafter och 350 Nm. Idag har modellen en sexstegad dubbelkopplingslåda, men Volkswagen har planer på att så småningom byta ut alla sexstegade DSG-lådor mot sjustegade.

Svenska priset för uppdaterade Volkswagen Golf GTE startar vid 379.500 kronor, en liten höjning från tidigare 373.500 kronor.

Volkswagen ska också presentera en ny version av den helt eldrivna modellen e-Golf med mycket längre räckvidd, men den dröjer till bilsalongen i Los Angeles senare i november. Mer om Volkswagen e-Golf kan du läsa i den här artikeln (klicka för att hoppa dit).

Läs mer om detaljerna i uppdaterade Volkswagen Golf här.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Volkswagen Golf blev snyggare.
Ja
24
7
Nej