Ny studie: Så många kan tänka sig att köpa en elbil

Ibland känns det som att övergången till elbilar går långsamt men i själva verket finns ett stort intresse för elbilar och ny teknik. Det visar...

Annons
Annons

Ibland känns det som att övergången till elbilar går långsamt men i själva verket finns ett stort intresse för elbilar och ny teknik. Det visar inte minst den här studien, där 11.754 personer deltog.

Den visar att 58 procent inom EU kan tänka sig att köpa en elbil. Bland italienarna svarade hela 79 procent att de kan tänka sig att köpa en elbil. Lägst är siffran i Storbritannien (52 procent) och Tyskland (54 procent).

En intressant detalj är att det inte finns någon ”typisk elbilsköpare”. Det är alltså ingen enskild grupp av människor som är intresserade av elbilar, som män eller unga personer. Istället är många nyfikna på elbilar – oavsett kön, ålder, inkomst och om de bor i en storstad eller på landsbygden.

Att svara ”ja” på frågan om en kan tänka sig att köpa en elbil behöver dock inte innebära att det faktiskt köps någon elbil när det väl är dags för bilköp.

Ny studie: Så många kan tänka sig att köpa en elbil
Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen