Tesla har nöjda ägare – men inte allra nöjdast

En märkestrogen köpare är det som alla biltillverkare drömmer om. Att välja samma märke igen kan vara högsta betyget som går att få, men å andra...

Annons
Annons

En märkestrogen köpare är det som alla biltillverkare drömmer om. Att välja samma märke igen kan vara högsta betyget som går att få, men å andra sidan kan en dålig bil också försämra ryktet för märket under många års tid.

Teslaägarna är vanligtvis extremt lojala till sitt märke – det märks inte minst när amerikanska Consumer Reports mäter hur nöjda bilägarna är. I vår egen begagnatdatabas, som just nu innehåller över 42.000 betyg, är de bilägare som har en elbil eller laddhybrid generellt sett nöjdare med sina bilar än andra bilägare. Men det finns skillnader.

Tesla toppar faktiskt inte vår lista över hur nöjda bilägarna är. 96 procent för Tesla Model S är förstås riktigt bra men vinnare blir faktiskt Renault Zoe där 98 procent skulle göra om sitt köp om de skulle välja bil idag.

BMW i3 hade inte helt nöjda ägare när den var ny, på grund av en del mjukvarubuggar som måste rättas till. Nu är ägarna betydligt nöjdare.

Laddhybriden Volvo XC90 T8 har ett riktigt dåligt resultat – bara sju av tio ägare skulle göra om köpet. Ägarna är nöjdare nu när barnsjukdomarna är åtgärdade, men de klagar ändå på sprickor i skinnklädseln, vibrationer, elektronikfel och skramlande inredning.

Snittsiffran för alla bilägare som har en bil av modellår 2013–2017 är 89 procent.

Det innebär att Mitsubishi Outlander PHEV hamnar en bit under snittet. 85 procent av Outlanderägarna skulle göra om sitt köp. De flesta ägare är nöjda med bilen i sig men en del småfel och en mobilapp som är krånglig att använda drar ned betyget.

Sök själv: Kolla läsarnas betyg för alla bilar i vår databas

Så många skulle göra om köpet

BMW i3: 98%
Mitsubishi Outlander PHEV: 85%
Nissan Leaf: 94%
Renault Zoe: 98%
Tesla Model S: 96%
Volkswagen Passat GTE: 94%
Volvo V60 Twin Engine: 94%
Volvo XC90 T8: 71%

Snitt alla bilar modellår 2013–17: 89%


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen