Felix Rosenqvist tog historisk seger i Formel E: ”Inget gick fel”

Felix Rosenqvist tog historisk seger i Formel E: ”Inget gick fel”
Foto: Mahindra Racing

Felix Rosenqvist tog sin första seger i Formel E under lördagen. Loppet kördes på nedlagda flygplatsen Tempelhof i Berlin. Det här är första gången en svensk förare tar hem en deltävling i Formel E.

"Jag fick en perfekt bil från teamet, så jag kände mig inte alls trött efter loppet. Inget gick fel och jag kunde njuta av hela loppet", säger Felix Rosenqvist till Dagens Nyheter, som kallar detta "karriärens största seger hittills" och noterar att de två förarna bakom honom, Lucas Di Grassi och Nick Heidfeld, har kört hundratals lopp i Formel 1.

"Det här är en väldigt stor seger för mig, och för hela teamet. Jag är otroligt glad och stolt över att vi lyckades med detta, och det bevisar att känslan jag haft den senaste tiden – att vi har den här kapaciteten – var korrekt", säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

På söndagen, under andra racet, var Felix Rosenqvist nära att ta en andra seger, men efter en fadäs i depån med teamkollegan Nick Heidfeld blev Felix Rosenqvist straffad med tio sekunder och en andra seger var utom räckhåll.

"Det är svårt att vara glad just nu, även om det säkert kommer om några timmar. För stunden är jag mest besviken. Vi vann det här racet ute på banan, men förlorade det hos domarna. Jag vet faktiskt inte exakt vad som hände i depåstoppet, men jag tycker att det var ett väldigt hårt straff och ärligt talat har jag svårt att se vad jag kunde ha gjort annorlunda. Det var en stökig situation och ett missförstånd, inte mer än så. Nu är det trots allt som det är, och det är bara att gilla läget", säger Felix Rosenqvist.

Elbilsracing har blivit en riktig publiksport i och med Formel E, som körs på stadsbanor och ska locka en annan publik än Formel 1. De två följande tävlingarna i Formel E körs i New York och Montreal.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle gärna se ett Formel E-lopp live.
Ja
72
7
Nej