Tesla har kört igång produktionen av battericellerna till Model 3

Tesla har kört igång produktionen av battericellerna till Model 3

Tesla har kört igång produktionen av battericellerna som ska monteras i batteripaketet i nya Model 3. Battericellerna produceras i Teslas Gigafactory i Nevada.

Planen är att använda samma så kallade 2170-celler – där siffrorna innebär att cellerna mäter 21 gånger 70 millimeter – i både företagets hembatterier och bilar. Men battericellerna som ska sitta i hembatterierna använder en särskild batterikemi och började produceras redan i januari.

Nu körs också produktionen av "bilcellerna" igång – alltså 2170-cellerna som ska finnas i nya Model 3, och som får en batterikemi med nickelkoboltaluminiumoxid.

Att massproducera battericeller innebär att priserna kommer pressas ned, enligt Tesla, och det möjliggör att nya Model 3 ska kunna säljas till ett instegspris på 35.000 dollar i USA.

Produktionen ligger än så länge på låg nivå men inför den stora tillverkningsstarten av Model 3 i sommar ska Tesla skala upp produktionen. Cellerna tillverkas av Panasonic medan Tesla sköter produktionen av hela batteripaketet, men båda delarna görs i Teslas Gigafactory.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag ser fram emot att kolla in Model 3 "live".
Ja
57
4
Nej