Snart premiär för svenska elbilen Uniti – här ska den säljas

Snart premiär för svenska elbilen Uniti – här ska den säljas

Den svenska elbilen Uniti ska lösa åtminstone en del av trafikproblemen i storstäderna. Att sitta ensam i sin suv är inte hållbart, tycker Uniti, och på torsdag den 7 december visas resultatet av det arbetet upp.

Uniti ska presentera sin kompakta och uppkopplade elbil på ett särskilt event i Landskrona, där den nya fabriken ska byggas.

Redan nu har Uniti fått in nästan 1.000 förhandsbeställningar på bilen. Första leveranserna sker 2019 och med start i mitten av 2018 finns en konfigurator på Unitis hemsida där köparna kan bygga sin egen bil.

Inför premiären går Uniti ut med två nyheter.

Fem års solel

Dels får alla som köper en Uniti i Sverige tillgång till fem års solcellsel att ladda sin bil med. Det här görs i samarbete med Eon som därmed lovar att strömmen faktiskt kommer från solel.

"Vi vet att större delen av laddningen, särskilt för den här typen av bil, sker i hemmet. Den här typen av lösningar är därför särskilt hållbara", säger Tobias Ekman, innovationschef på Uniti.

Ska säljas hos elektronikkedja

Dels kommer nyheten att Uniti ska säljas hos elektronikkedjan Mediamarkt. Det står alltså klart att Uniti vill locka teknikintresserade personer och inte främst uttalade "bilmänniskor" som köper bil hos bilhandlare. Den 8 december blir Unitibilarna tillgängliga att förbeställa hos Mediamarkt Nacka Forum i Stockholm och Svågertorp i Malmö.

Det står klart att Uniti vill locka teknikintresserade och inte bilmänniskor

"Det här nya fysiska sättet att tillhandahålla e-handel är världsunikt för bilindustrin och kan vara en början på ett väldigt annorlunda och bekvämt sätt att äga eller hyra en elbil", säger Verena Kitowski, kommersiell chef på Uniti.

Köparna kan uppleva bilen i virtuell verklighet och beställa ett exemplar för 1.399 kronor. Den färdiga bilen ska kosta omkring 200.000 kronor i fullutrustat utförande.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag kan tänka mig att köpa en mindre bil än vad jag har idag.
Ja
377
78
Nej