Nissan Leaf kommer med längre räckvidd

Nissan Leaf har precis släppts i en ny utgåva. Den har ett batteripaket på 40 kWh och en räckvidd på knappt 38 mil enligt den...

Annons
Annons

Nissan Leaf har precis släppts i en ny utgåva. Den har ett batteripaket på 40 kWh och en räckvidd på knappt 38 mil enligt den väldigt tillåtande europeiska körcykeln. Det borde snarare innebära mellan 25 och 30 mil i verkligheten.

Många köpare hade hoppats på ett större batteri och nu jobbar Nissan på en ny version av Leaf. Den får enligt uppgifter till Push EVs ett batteripaket på 60 eller 64 kWh. Den skulle i så fall få en räckvidd på mellan 35 och 40 mil, eller kanske till och med lite mer, i verklig trafik.

Den nya versionen kan också få högre effekt (160 kW jämfört med 110) vilket ger snabbare acceleration och snabbladdning med 100 kW. Dagens modell fixar bara snabbladdning med 50 kW. Det ska också finnas ett system som ser till att hålla rätt temperatur i batteriet på ett bättre sätt än idag, vilket ger längre räckvidd i kallare klimat – till exempel i Sverige.

Det större batteriet placerar nya Leaf i samma räckviddsklass som Tesla Model 3. Prislappen ska enligt uppgifterna hamna på 35.000 dollar. Det borde innebära en prislapp på ungefär 400.000 kronor i Sverige, även om det alltid är svårt att gissa i förväg.

Annons
Annons
Rulla till toppen