Tesla Model 3 får snart ett tillval som svenska köpare kommer älska – fyrhjulsdrift

När nya Model 3 började levereras valde Teslachefen Elon Musk att hålla antalet olika modellversioner till ett minimum för att snabba på produktionstakten. Färre versioner ger enklare produktion.

Riktigt så har det inte blivit. Tesla har stött på problem i Model 3-produktionen och lyckades inte alls hålla den takt Elon Musk hoppats på under hösten.

Nu verkar det dock som att leveranserna kommit igång i något större antal och då passar Tesla på att öka antalet kombinationer när det gäller versioner och tillval.

I klartext innebär det att en av nyheterna som svenska Model 3-spekulanter är mest intresserade av, nämligen fyrhjulsdrift, verkar vara på väg.

Teslas sajt har förberetts för både fyrhjulsdrift och "standardbatteriet", med 35 mils räckvidd istället för 50 i den amerikanska EPA-körcyleln och 9.000 dollar lägre inköpspris.

Standardbatteriet sägs dyka upp "tidigt 2018" och fyrhjulsdriften, eller Dual Motor All-Wheel Drive som det heter på Teslaspråk, kommer under "våren 2018". Med tanke på att Tesla som sagt inte hållit vad Elon Musk lovat när det gäller Model 3-leveranser kan dock både standardbatteriet och fyrhjulsdriften dröja längre än så.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag kör mycket hellre med fyrhjulsdrift än bakhjulsdrift.
Ja
173
32
Nej