Volkswagen I.D. Vizzion – den nya VW Phaeton kommer 2021

Inte mindre än fem nya elbilar har fått klartecken hos Volkswagen. Här är den lyxigaste av alla, den nya VW Phaeton.

Volkswagen I.D. Vizzion – den nya VW Phaeton kommer 2021

Gamla Volkswagen hade ett lyxbilsmärke – Phaeton. Den spektakulära tillverkningen i specialfabriken i Dresden är nedlagd men snart kommer det en ny modell: I.D. Vizzion.

Den nya I.D. Vizzion är en av fem nya elbilsmodeller som fått grönt ljus av Volkswagens ledning. Målet är att nya Volkswagen I.D. Vizzion ska finnas ute på marknaden till 2021–2022.

När I.D. Vizzion lanseras förutspår Volkswagen att de självkörande funktionerna nått Level 4 och även Level 5. Level 4 innebär att bilen har en ratt, och pedaler, men att föraren kan lämna över kontrollen till bilen när det behövs. Level 5 är som konceptbilen, utan ratt och pedaler.

Måttmässigt väger nya Volkswagen I.D. Vizzion in på en längd av 5.163 millimeter. Bredden är 1.947 millimeter och höjden 1.506 millimeter.

Konceptbilen Volkswagen I.D. Vizzion har två elmotorer, en för framhjulen och en för bakhjulen. Toppeffekten på 225 kW (306 hk) ska räcka för en 0–100 km/h tid på runt 6,3 sekunder, enligt Volkswagens beräkningar.

I bottenplattan av Volkswagen I.D. Vizzion ligger ett batteripaket på 111 kWh, av litiumjon-typ. Det ska ge en räckvidd på upp mot 650 kilometer, enligt VW.

Volkswagens första elbil ska lanseras 2020 och fram till 2025 ska man erbjuda marknaden "mer än 15 elbilar" med bas i MEB-plattformen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar designen av I.D. Vizzion. Tummen upp från mig!
Ja
30
7
Nej