Elon Musk visar produktionen av Tesla Model 3 i Fremont-fabriken – erkänner fel

Elon Musk visar produktionen av Tesla Model 3 i Fremont-fabriken – erkänner fel
När CBS besökte fabriken i Fremont var man uppe i en takt på 2.071 Model 3.

Det är det amerikanska nyhetsbolaget CBS som fått äran att ta med sig filmkamerorna in i Teslas Fremont-fabrik. Elon Musk guidar programledaren Gayle King på fabriksgolvet och svarar på frågor – bland annat om orsaken till "Production Hell".

Att Tesla Model 3 haft inkörningsproblem i produktionen är ett faktum. Det är först de senaste veckorna som man kunnat öka tempot till strax över 2.000 bilar i veckan. Målet är att nå 5.000 bilar per vecka i juli.

Under ett aktieägarmöte 2016 berättade Elon Musk om sin stora fascination kring produktionsteknik, "maskinen som bygger maskinen" som han uttryckte det. Det är i fabriken som den stora potentialen till förbättringarna finns, enligt Elon Musk.

Men kanske har man drivit automatiseringen lite för långt. För CBS erkänner Elon Musk att problem med robotar varit en flaskhals och att man introducerat allt för mycket ny, komplex teknik. Det behövs en annan balans mellan robotar och bilbyggare.

I CBS-inslaget får vi även se den berömda sovsäcken som finns inne på fabriken där Elon Musk övernattar. Jodå, det är sant, Gayle King frågade de anställda om det verkligen stämmer och de kunde bekräfta att Elon Musk är i fabriken dygnet runt.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tror att Tesla-fabriken snart är uppe i fullt tempo!
Ja
65
20
Nej