Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept – är det världens lyxigaste suv?

Både suv- och sedankaross samtidigt, vad säger du om Mercedes nya designspråk? Och behöver världen en lyxsuv till?

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept – är det världens lyxigaste suv?

Den här gången var det faktiskt Mercedes själva som halkade på tangentbordet och publicerade bilder på nya Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept. Bilderna togs snabbt ner men då hade de redan fiskats upp och sprider sig nu snabbt på nätet.

Den information som läckt ut berättar att Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept är en elbil med fyra motorer och sammanlagd systemeffekt på 327 kW (444 hk). Batteripaketet är på 80 kWh och det ska ge en NEDC-räckvidd på cirka 50 mil.

Designmässigt har Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept tagit en egen väg där suvmodellen inte har kombiform – som brukligt – utan ser ut som en förhöjd sedan. Fronten har vissa likheter med en tidigare konceptbil, Vision Mercedes-Maybach 6 Coupé Concept från 2016. Liknande former såg vi även förra året, när man visade upp Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.

Inredningen är som väntat superlyxig med en nivå som – om möjligt – ligger ett snäpp ovanför Mercedes-Maybach S-klass. Baksätet har två separata stolar i den breda mittkonsollen hittar vi inte champagneglas utan tekanna och tekoppar. Siktet är nog inställt på förmögna, kinesiska kunder.

Några produktionsplaner för Ultimate Luxury Concept verkar inte finnas, precis som hos förra konceptbilen från Maybach. Förmodligen vill Mercedes testa ett nytt formspråk. Under skalet hittar vi teknik från GLS och en sådan Maybach-version – avsedd för serieproduktion – kan visas senare i höst.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag vill ha en Mercedes-Maybach Ultimate Luxury!
Ja
30
65
Nej