Porsche släpper första bilderna på elbilen Taycan

Lång räckvidd och snabb laddning – ska börja byggas nästa år.

Porsche släpper första bilderna på elbilen Taycan

Det börjar närma sig premiär för Porsches nya elbil. Den har redan visats upp som konceptbil och hette då Mission E, men i förra veckan stod det klart att modellen byter namn till Porsche Taycan när den börjar säljas.

Nu släpper Porsche en teaserfilm med några bilder på hur elbilen ska se ut. Designen verkar ganska lik Mission E, men vissa detaljer kommer skilja. Porsche Taycan får en sluttande taklinje med coupéstuk, strålkastare med fyra LED-ljus var och en bred LED-ramp baktill.

Porsche Taycan ska klara drygt 40 mil på en laddning i verklig trafik (cirka 50 mil enligt den tillåtande NEDC-körcykeln) och framför allt skryter Porsche om snabbladdningen, som ska ge 80 procents laddning på bara 15 minuter tack vare laddeffekt på upp till 350 kW. Än så länge finns dock nästan bara ett fåtal laddare som klarar den effekten.

Porsche har också visat hur Taycanförarna kommer kunna boka en laddplats "i farten".

Vid sidan av räckvidden och snabbladdningen vet vi att priserna kommer börja på ungefär samma nivå som för Panamera, det vill säga omkring 800.000 kronor. Bilen ska finnas i flera olika versioner där prestandanivå, utrustningsnivå och batteristorlek skiljer.

0–100 km/h ska gå på 3,5 sekunder och Porsche har berättat om hur modellen ska kunna köras snabbt och länge på autobahn utan att batterierna blir för varma.

Porsche Taycan blir helt officiell mot slutet av året och ska börja byggas 2019.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Ser bra ut!
Ja
58
0
Nej