Bekräftat: BMW i4 börjar säljas 2021

BMW satsar stort på elbilar. iX3 är planerad till 2020 och nu kommer alltså besked om att nästa elbilsmodell heter i4 och får premiär 2021.

Bekräftat: BMW i4 börjar säljas 2021
BMW iVision Dynamics Concept - några bilder på hur färdiga i4 ska se ut finns ännu inte.

BMW:s ordförande Harald Krüger bekräftar på Parissalongen att i4 får premiär år 2021. Han säger dessutom att i4 ska kunna köras 70 mil på en laddning och leverera en 0–100-tid som kommer ställa allt på ända. Denna räckviddssiffra är hämtad från den förlåtande NEDC-körcykeln. Hur lång räckvidden bli i den nya och mycket hårdare WLTP-körcykeln återstår att se.

Mycket mer än så får vi inte veta om i4, men den kommer byggas i München och rimligtvis baseras mycket på iVision Dynamics concept som presenterades på Frankfurtmässan förra året. Det placerar i4 i samma storlekskategori som BMW 4-serie Gran Coupé.

Det ryktas också om att elmotorn för i4 kommer att placeras på framaxeln och sedan skicka kraften till bakaxeln. Detta för att bilen ska kännas som BMW-lik som möjligt under körning.

BMW har sedan tidigare annonserat att företaget ska ha fem helt elektriska modeller i produktion år 2021. Utöver redan existerande i3 väntas också Mini EV, iX3 och nu i4. Således kan vi väntas oss ännu en elbil från Bayern innan 2021. 

Patent BMW i4 och i5
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

BMW är på helt rätt spår med sina elbilar.
Ja
116
65
Nej