Mystiska uppgifter: Volkswagen planerar ännu billigare elbil

Mystiska uppgifter: Volkswagen planerar ännu billigare elbil
Volkswagen ID Neo. Hur den "mystiska" nya elbilen ska se ut vet vi inte ännu.

Det är Automotive News som rapporterar om att Volkswagen ska bygga en instegselbil som ska kosta 18.000 euro. De hänvisar till källor som vill vara anonyma eftersom planen inte klubbats igenom av styrelsen ännu.

Modellmässigt ska det röra sig om en liten crossover som ska hamna under ID Neo i Volkswagens elbilsutbud. Bilen är tänkt att byggas i Volkswagens fabrik i Emden i Tyskland och borde kunna finnas till försäljning efter 2020, och enligt uppgifter till Automotive News räknar Volkswagen med att sälja 200.000 bilar av den här modellen per år.

Volkswagengruppen menar verkligen allvar med sin elbilssatsning och planen är att ha 50 olika elbilsmodeller fördelade på hela koncernen, med Volkswagen, Audi, Seat och Skoda. 

Volkswagenkoncernens förhoppning är att med hjälp av sin storlek på sikt äta upp det försprång som konkurrenter som Tesla skaffat sig, allt eftersom fler konsumenter ser sig om efter elbilsalternativ.

Den sedan tidigare bekräftade Volkswagen ID Neo, som hamnar i ungefär samma storleksklass som Golf, ska kosta 25.000 euro har Volkswagen lovat. ID Neo har premiär under 2020 och kommer få en WLTP-räckvidd på mellan 33 och 55 mil, beroende på vilket batteri man väljer.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Elbilarna måste komma ner i pris för att det ska vara intressant för mig.
Ja
407
70
Nej