Teslas Autopilot ska snart klara rödljus och rondeller

Teslas Autopilot ska snart klara rödljus och rondeller

Snart ska Teslas Autopilot klara av betydligt fler trafiksituationer än idag, hintar Teslachefen Elon Musk om på Twitter.

Idag fungerar Autopiloten bäst på motorväg, men "inom kort" ska systemet också klara av trafikljus, att bromsa in till stillastående och rondeller. Det är ett viktigt steg mot att Teslas Autopilot blir helt självkörande, enligt Elon Musk.

Version 2.0 av Teslas Autopilot släpptes för två år sedan och tidigare i år släpptes en uppdatering som innebar att systemet klarade av filbyten på motorväg, samt att köra på och av en motorväg.

Nu har Tesla kört igång testerna av en ny uppdatering som ska klara av ännu fler trafiksituationer, och framför allt stadskörning. Det är en stor nyhet eftersom Autopiloten idag alltså främst är ämnad för motorvägskörning.

"Din Tesla kommer snart kunna köra från ditt garage hemma till parkeringen på jobbet utan någon hjälp från föraren alls", skriver Elon Musk på Twitter.

Som vanligt när det gäller Elon Musk kan det vara bra att ta det han säger med en nypa salt – ingen vet när den här uppdateringen släpps. För flera år sedan skröt Tesla om att Autopiloten skulle kunna köra genom USA utan förarhjälp, men den körningen har lagts på is flera gånger.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag litar i allmänhet på vad Elon Musk säger.
Ja
33
16
Nej