Toyota: Vi ser ingen efterfrågan på elbilar

Toyota: Vi ser ingen efterfrågan på elbilar

Toyota har länge varit förgrundsfigurer när det kommer till att utveckla elektrifierade bilar. Toyota Prius lanserades i Japan redan 1997 och kom till Europa år 2000. Och 2014 kom deras första bränslecellsbil Mirai. Lägg därtill många fler hybridversioner av andra Toyotamodeller. Men på batterielbilsfronten har det aldrig gjort någon stor satsning förutom två korta sejourer av RAV4 EV, mellan 1997 och 2003 och mellan 2012 och 2014, samt Toyota iQ EV, lanserad 2012.

Men alltså ingen storsatsning på en helt egen eldriven modell. Svaret på varför det är så är enligt Toyota mycket enkelt – det finns ingen efterfrågan från kunderna. Det säger Toyotas USA-chef Jack Hollis till bilmagasinet Autoguide.

"Hade våra handlare upplevt att det funnits ett stort intresse av elbilar från kundernas sida, då hade vi haft elbilar på vägarna idag", säger Jack Hollis till Autoguide.

Men Toyota sitter på olika marknadsstrategier för olika typer av elektrifiering, menar Jack Hollis. Från satsningar på bränslecellsbilar till rena elbilar, och är redo att sjösätta den strategin som är bäst ur ett marknadsperspektiv. Och när kunderna visar stor efterfrågan på elbilar, så kommer de också få elbilar, avslutar Hollis.    

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Toyotas hållning gentemot elbilar är rimlig.
Ja
101
140
Nej