Se Teslan skjutas iväg i Elon Musks biltunnel

Som om det inte räckte med att utveckla elbilar och åka till rymden är Teslachefen Elon Musk också inblandad i företaget The Boring Company som...

Annons
Annons

Som om det inte räckte med att utveckla elbilar och åka till rymden är Teslachefen Elon Musk också inblandad i företaget The Boring Company som ska bygga biltunnlar under jord i storstäder. 

Nu visar företaget upp den första tunneln, som blir 1,8 kilometer lång och som finns i Los Angeles, en stad ökänd för sina trafikproblem. 

Tidigare satsade Elon Musk på en ”släde” som bilen skulle åka på i tunnlarna, men nu har framhjulen istället fått små extrahjul som leder bilen rätt – i hastigheter på upp till 240 km/h. Extrahjulen kostar 300 dollar för bilägaren att eftermontera. 

Bilen tas ned till tunnelnivå med hjälp av en hiss. Det är bara elbilar som får använda tunnlarna, men på längre sikt kan också kollektivtrafik tillåtas nere i tunnlarna.

”Det hela är ganska simpelt. Det behövs inget Nobelpris”, säger Elon Musk.

Han har inte kommit med något bra svar på hur han ska lösa problemed med inducerad trafik, som innebär att nya och utbyggda trafikslag för bilar ofta leder till mer, och inte mindre, trafik.

Annons
Annons
Rulla till toppen