Så ska Volkswagen ID Neo bli CO2-neutral – i hela livscykeln

Så ska Volkswagen ID Neo bli CO2-neutral – i hela livscykeln

Volkswagen skriver i en pressrelease att man är medveten om och högst bekymrade över den globala uppvärmningen som orsakas av koldioxidutsläpp. De anser att transportindustrin måste ta sitt ansvar. I Volkswagens fall handlar det om att göra hela livscykeln för deras elbilar CO2-neutral.

Volkswagen delar upp livscykeln för deras elbilar i fyra faser – försörjningskedjan, produktion, användningsfasen och återvinning. Produktionen av battericellerna till ID-linjen görs med hundra procent förnybar elektricitet, något som också gäller produktionen i Zwickau-fabriken där Volkswagen ID Neo ska byggas.

Under själva användningsfasen, när bilen är hos kunden så uppmanar Volkswagen sina kunder att ladda sin bil med grön el. Det gör man genom att i framtiden erbjuda en app kallad "We Charge" som hjälper kunden att hitta laddare som erbjuder laddning med el från förnyelsebara källor.

Återvinningen ska ske genom att bilens olika delar, exempelvis batteriet, kan få ett helt annat användningsområde efter att det tjänat som bilbatteri. Detta eftersom batteriet har en längre livstid än själva bilen. 

"Som världens största biltillverkare förväntas det att Volkswagen tar ansvar: Därför blir nya ID Neo koncernens första klimatneutralt producerade elbil", det säger Thomas Ulbrich, Volkswagens chef för e-mobilitet.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bra att Volkswagen satsar på att sänka CO2-utsläppen.
Ja
177
23
Nej