Långsam produktion av Audi e-tron – problem med batterileveranserna

Produktionen av Audi e-tron går på halvfart – bokstavligen. Enligt electrive.com ligger Audi på en produktionstakt i storleksordningen 150 bilar i veckan – hälften av de...

Annons
Annons

Produktionen av Audi e-tron går på halvfart – bokstavligen. Enligt electrive.com ligger Audi på en produktionstakt i storleksordningen 150 bilar i veckan – hälften av de 300 som är ambitionen. Problemet ligger i att batterileverantören LG Chem ligger efter i tillverkningen.

Audi har tidigare sagt att det inte är ovanligt med komplikationer i samband med lanseringar av helt nya modeller, och att det är viktigt att produktionen nu får öka successivt för att kvaliteten ska bibehållas.

Audi har fått in 20.000 förbeställningar på e-tron och i dagsläget är väntetiden på en e-tron uppe i fem månader, vilket är ganska hyggligt med elbilsmått mätt. Men om denna flaskhals inte löser upp sig, är förstås längre leveranstider att vänta.

Den kund som stod först i kö för en e-tron hämtade sin i början av veckan, vilket såklart innebar startskottet för leveranserna av e-tron. Audi e-tron kostar i Sverige från 885.000 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen