Världens snabbaste man bygger bil – som inte är världens snabbaste

Världens snabbaste man, Usain Bolt, lade sprinterskorna på hyllan 2017 och försvann från de stora scenerna. Men nu har han dykt upp igen. Som entreprenör...

Annons
Annons

Världens snabbaste man, Usain Bolt, lade sprinterskorna på hyllan 2017 och försvann från de stora scenerna. Men nu har han dykt upp igen. Som entreprenör inom elektrisk mobilitet. Usain Bolt är nämligen en av delägarna i det amerikanska start up-bolaget Bolt.

Bolaget Bolt riktar in sig på den marknad som det senaste året formligen exploderat – nämligen elscootrar. Men på teknikmässan Viva Technology, som just nu pågår i Paris, presenterade Bolt sitt andra fordon – Bolt Nano.

Bolt Nano är, på samma sätt som Renault Twizy, en ett plus ett-bil som är tänkt att användas som en bildelningslösning i storstäder. Skillnaden mot de elektiska scootrarna som nattetid samlas in och laddas är att Bolt Nano har utbytbara batterier. Bilarna behövs alltså inte köras till en laddstation utan batteriet kan bytas ut när bilen står på gatan. 

Inga siffor på räckvidd, effekt eller drivlina är kommunicerat, men enligt Bolt ska Nano vara ett ypperligt alternativ för resor på upp till 2,5 mil.

Bolt Nano väntas gå i produktion 2021 men beställningar kan göras redan nu. Är du sugen på att köpa en som din privata leksak får du slanta upp 9.999 dollar, lite drygt 96.000 kronor i dagens penningkurs.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen