Är detta Teslas nya pickup?

Spekulationerna om hur Teslas kommande pickup ser ut fortsätter. Senast ut är ett designförslag som är betydligt mindre lastbilslik än tidigare.

Är detta Teslas nya pickup?

Att det är en Tesla-pickup på gång är ingen större hemlighet. Teslachefen Elon Musk har tidigare berättat att han gärna vill bygga en pickup och att en modell är planerad att lanseras efter Model Y. Några närmare detaljer än så har inte avslöjats.  

Det som twittrats ut från Elon Musk är att pickupen blir något helt annorlunda och är enligt honom Teslas bästa fordon hittills. Enligt Musk kommer Teslas pickup att få Dodge RAM att verka löjlig. Pickupen uppges bli något större än en Ford F150, kosta under 50.000 dollar och vara lika snabb som en Porsche 911. 

Under presentationen av modell Y tidigare i våras visades en snabb teaserbild på vad som såg ut att kunna vara från flaket på en pickup. Efteråt avslöjade Musk att "vad ni nyss såg var Teslas nya pickup som kommer få en futuristisk Blade Runner inspirerad cyberpunk-design". Bilden satte genast i gång spekulationerna bland Tesla-fans och ett antal olika fantasifulla renderingar över diverse pickup-konstruktioner skapades.

Bilden från Teslapresentationen som satte igång alla spekulationer.

 

Elon Musk avslöjade senare att bilden som visades föreställer framdelen på pickupen. Detta satte återigen igång spekulationerna och har genererat nya renderingar. Senast ut är en rendering där ljuslisten på teaserbilden nu sitter i fronten. Pickupen har en lång sluttande vindruta, en dörr som ser ut att vara tvådelad och ett relativt litet flak. Designen är helt annorlunda mot tidigare spekulationer och renderingar där det bland annat stod en fullstor F150 uppkörd på ett enormt lastbilsliknande flak.

Hur den färdiga pickupen kommer att se ut är det bara Elon Musk som vet. Tesla planerar att avslöja en prototyp i slutet av året.

Den senaste raden av renderingar, utförd av Justin Duel James

Tidigt förslag på Tesla pickup-concept med pickup på flaket.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Snygg design! En sådan Tesla-pickup kan jag tänka mig.
Ja
40
70
Nej