Polisen varnar: Håll koll på din Tesla

En av Teslorna som stulits de senaste veckorna. Foto: Larmtjänst

Om du äger en Tesla och bor i södra Sverige bör du hålla ett ännu vaksammare öga på den än vanligt. Sedan i söndags natt har nämligen två Teslor stulits, en Model S i Halmstad och en Model X i Ljungby.

Polisen i Halland uppmanar nu Teslaägare att hålla extra koll på sina bilar. "Äger du en Tesla? I så fall ska du hålla lite extra uppsikt på den just nu. Sedan i söndags har två bilar stulits", skriver polisen i Halland på Facebook.

Natten mellan söndagen den 4 augusti och måndagen den 5 augusti stals en svart Tesla Model S 100D, årsmodell 2019 Natten efter stals en svart Tesla Model X Long Range, även den av årsmodell 2019.

Polisen uppmanar att ringa 112 om du ser någon av bilarna och att ringa 114 14 om du vet något om stölderna. Du kan också lämna ett tips till polisen via detta formulär

Låt oss hoppas att de som fått sina bilar stulna snabbt får tillbaka sina ägodelar.


Uppdatering 9/8: I natt stals ytterligare en Tesla i samma område, denna gång en Model S 75D från 2018. Den beräknas vara värd 800.000 kronor. Läs mer hos Larmtjänst.

Uppdatering 22/8: Teslastölderna fortsätter. I natt stals ännu en Tesla, skriver polisen i Halland på Facebook – den här gången en blå Tesla Model S från 2017 i Löddeköpinge. Tidigare har fem bilar stulits i Västsverige.

Larmtjänst tipsar om några funktioner som kan användas för att försvåra för tjuvarna.

1. Aktivera "PIN to drive" – du måste knappa in en kod för att starta bilen.
2. Avaktivera "Passive entry" – du måste trycka på nyckeln för att öppna bilen.
3. Avaktivera "Auto-present handles setting is turned on" och sätt den på "off" – då fälls dörrhandtaget inte ut/dörren öppnas inte automatiskt (gäller vissa modeller).

Uppdatering 22/8: Ytterligare en Tesla stulen, den här gången i Malmö. Läs mer hos Larmtjänst.

Äger du en Tesla? I så fall ska du hålla lite extra uppsikt på den just nu. Sedan i söndags har två bilar stulits – en...

Posted by Polisen Halland on Wednesday, August 7, 2019
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Hoppas de återfår bilarna illa kvickt.
Ja
241
51
Nej