Tesla Cybertruck blir snabb polisbil

Skottsäkra rutor, fyrhjulsdrift, rejält med lastutrymme och 0-100 under tre sekunder – visst låter det som en perfekt polisbil?

Tesla Cybertruck blir snabb polisbil

Det tycker i alla fall polisen i Dubai som lagt ut en bild av en polismålad Cybertryck på twitter med bildtexten "2020 – Dubai Police".

Polisen i Dubai har gjort sig kända för sina extrema arbetsfordon. I fordonsflottan ingår bland annat Pagani Huayra, Lamborghini Aventador och Bugatti Veyron. Bilarna må vara snabba, men inte så praktiska. Det är kanske därför polisen i Dubai kan tänka sig att komplettera med Tesla Cybertruck under nästa år.

Även i Mexiko har polisen visat intresse för Elon Musks senaste skapelse. Borgmästaren i staden San Luis Potosí har beställt 15 Tesla Cybertuck åt stadens poliskår, uppger nyhetssajten El Imparcial.

Om de påstått skottsäkra rutorna lockat borgmästaren att lägga in en beställning, så är vårt råd att vänta med köp tills Tesla lyckats bevisa att rutorna verkligen håller. När Elon Musk skulle presentera hur hållbara rutorna är så sprack de.

Borgmästaren har fått betala 100 dollar per bil i beställningsavgift. Men avgiften är återbetalningsbar om han ändrar sig. I nuläget har Tesla fått in omkring 250.000 beställningar.

 
Inte en chans att polisen tar mig i den!
Ja
25
23
Nej