”Porsche Taycan är snabbare än Tesla Model S”

”Porsche Taycan är snabbare än Tesla Model S”

I oktober förra året laddade Top Gear upp en video som visade att Porsche Taycan Turbo S är snabbare än Tesla Model S Performance Ludicrous+från stillastående. Ett test som fick rätt mycket ris sedan visade sig att Top Gear redovisat gamla accelerationstider för Model S. Detta försvarade Top Gear med att de gamla siffrorna var till Teslas fördel, eftersom de var snabbare än de som uppmättes vid testtillfället. 

Men det var då och nu är nu, och det som hänt nu är att Jason Fenske, mannen bakom Youtubekanalen Engineering Explained, bekräftar att Posche Taycan Turbo S är snabbare även när man räknar på det med matematik och fysik.

Han pekar på ett antal faktorer som gör att Taycan är snabbare. Bland annat det hjulvridmomentet som i Poschens fall ligger på 13.035 Nm. Att jämföra Model S som har ett hjulvridmoment på 10,925 Nm.

Noterbart är att när Tesla Roadster visades för första gången så gjorde Elon Musk ett stort nummer av att den kommer ha ett hjulvridmoment på "över 10.000 Nm". Alltså i paritet med dessa bilar.

I videon här under ser du hela hans uträkning.

 

 
Jag gillar Jason Fenskes uträkningar.
Ja
130
32
Nej