Tesla hörsammar entusiasterna med Track Package och Track Mode v2

Tesla har släppt en ny version av sitt så kallade Track Mode, som ger föraren mycket större kontroll över bilen. I tillägg till det lanserar de ett tillvalspaket med bredare fälgar, klistriga däck och tuffare bromsbelägg.

Tesla hörsammar entusiasterna med Track Package och Track Mode v2

När Tesla lanserade Track Mode för Model 3 Performance-bilar i slutet av 2018 var det många som blev överlyckliga. Äntligen finns en Tesla som det går att sladda med! Men även om det nya körläget tillät ett visst mått av överstyrning överlät bilen aldrig förtroendet helt till föraren. Skulle det bli lite för mycket bredställ gick övervakningssystemen ändå in och sa ifrån. 

Obegränsat sladdande

Med Track Mode version 2 blir det ändring på det. Den nya mjukvaran kommer i en kostnadsfri uppdatering som skickas ut till Model 3 Performance-bilar automatiskt, och i den nya versionen av bankörningsläget tar Tesla ut svängarna ordentligt och låter föraren helt ta kontrollen över en mängd variabler. Vill du stänga av hjälpsystemen helt? Varsågod. Vill du ha bara lite hjälp så du kan öva upp dina sladdförmågor utan att köra in i ett träd? Absolut. Föraren kan till och med ställa in kraftfördelningen helt steglöst mellan fram- och bakaxel hela vägen från helt framhjulsdriven till helt bakhjulsdriven. Rena driftingbilen, med andra ord. Även bromskraftåtervinningen är numera ställbar.

Track Mode 2 kommer även med vad Tesla kallar Post-Drive Cooling och Compressor Overclock, som ska förhindra överhettning genom att kyla ned drivlinans komponenter med hjälp av bilens luftkonditionering både under körning och medan bilen står stilla. Det finns också en ny varvtimer och möjlighet att spela in video och telemetriska data från körningen. 

Snabbare fälgar och däck

I Teslas "Track Package" ingår bland annat en uppsättning riktigt sportiga Michelin Pilot Sport Cup 2-däck.

Som ett komplement till den här kostnadsfria mjukvaruuppdateringen har Tesla också lanserat ett hårdvarupaket som ska göra Model 3 ännu snabbare runt banan. Paketet kan monteras på bilarna i efterhand och inkluderar nya, nio tum breda 20-tumsfälgar med Michelin Pilot Sport Cup 2-däck, samt tuffare bromsbelägg och mer värmetålig bromsvätska. I skrivande stund finns inga svenska priser, men på Teslas amerikanska hemsida kostar paketet drygt 50.000 kronor inklusive monteringskostnader. Ett saftigt pris, men de där däcken borde kunna göra underverk för bilens kurvegenskaper.

Äntligen!
Ja
137
13
Nej

 

Läs också: