Vi är på Golf-bonanza i Tyskland: ”Bästa framhjulsdrivna jag har kört”

Rapport från webbredaktör Magnus Fröderberg som har kört fyra gånger golf i dagarna två. Han har dessutom kommit över en glödhet nyhet om nästa Passat GTE: "Se upp Volvo V60!"

Vi är på Golf-bonanza i Tyskland: ”Bästa framhjulsdrivna jag har kört”

Webbredaktör Magnus Fröderberg har tagit på sig munskyddet och åkt till Tyskland för att köra fyra gånger Golf – mildhybriden eTSI, laddhybriderna eHybrid och GTE samt GTI. Många bilar och mycket körning, men under lunchpausen idag infann sig en möjlighet att ringa in en rapport till redaktionen.

Tjena Magnus, mycket körning förstår jag! Men ta oss tillbaka till gårdagen, vad gjorde du då?
– Igår var det körning av nya Golf GTI för hela slanten. Vi fick köra den med automat och med manuell låda, och jag kan säga som så att det är nog den bästa framhjulsdrivna bilen jag har kört! Men även om det var kul att växla själv så var den manuella lådan inte så spännande.

Hur var det nu, finns det två olika laddhybrider av Golf?
– Precis. Den som heter eHybrid har 204 hästar och premierar komfort och räckvidd. Och den har faktiskt en WLTP-räckvidd på 64 km. Den andra laddhybriden Golf GTE har 245 hästar, precis som Golf GTI, och är sportigare i känslan med sportstolar och lite annat. Och lite kvickare än eHybrid såklart. Och räckvidden är bara 5 mil enligt WLTP.

Mildhybriden då?
– Det är faktiskt den jag ska hoppa in i nu och köra till flygplatsen med. Men jag körde den en sväng innan lunch också och jag måste säga att jag gillar den skarpt. Den har bara 110 hästar men är synnerligen effektiv och egentligen allt du behöver.

Innan du drar till flygplatsen, har du nåt annat skoj att dela med dig av? 
– Det har jag faktiskt! Jag åt lunch med den mycket frispråkige försäljningschef Jürgen Stackmann som berättade att nästa generation Volkswagen Passat GTE kommer att erbjudas med fyrhjulsdrift. Så se upp Volvo V60!

En betydligt mer djuplodande och detaljrik provkörning av dessa bilar kommer här på sajten och i papperstidningen inom kort.

 
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Golf eHybrid är en bil för mig.
Ja
114
103
Nej