Kia storsatsar: En ny elbil om året fram till 2027

Första modellen "CV" kommer nästa år – byggd på helt ny elbilsplattform.

Kia storsatsar: En ny elbil om året fram till 2027

Kia har vind i seglen just nu. Faktum är att Kia innehar både plats ett och två i registreringsstatistiken i år med Niro och Ceed, om man tittar på köp gjorda av privatpersoner.

Och om man blickar framåt så kommer det att dyka upp mycket nytt från Kia. Fram till 2027 så ska man presentera en ny elbil om året i olika sgement. Redan nästa år ska man visa upp deras första renodlade elbil som är helt ny från en elbilsdedikerad plattform. Denna bil går internt under namnet CV och kommer när den visas sätta tonen för Kias framtida designspråk.

– Kia har sålt mer än 100.000 elbilar i världen sedan introduktionen av den första massproducerade modellen, Kia Ray EV 2011. Sedan dess har vi introducerat fler elbilar och presenterat planer för att påskynda denna process för de kommande åren. Genom att fokusera vår verksamhet på elektrifiering siktar vi på att elbilar ska stå för 25 procent av vår totala globala försäljning till 2029, säger Ho Sung Song, President och CEO Kia Motors. 

Men det är alltså modellen CV som går i bräschen. Och enligt utsago ska den få högpresterande kör- och laddningsegenskaper tack vare innovativ teknik.

Grunden för CV, och övriga kommande elbilar, är den nyutvecklade elbilsplattformen E-GMP (Electric-Global Modular Platform) som anpassningsbar till många olika bilsegment – allt från stadsbilar till prestandamodeller.

 

 
Jag kan tänka mig en elbil från Kia.
Ja
152
30
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.