Nu kan du köpa Audi e-tron S och Audi e-tron S Sportback

Svenska priser på första eldrivna S-modellerna från Audi.

Nu kan du köpa Audi e-tron S och Audi e-tron S Sportback

Audi e-tron S och Audi e-tron S Sportback har börjat säljas. Tilläggsbokstaven S brukar innebära mer effekt, så också i detta fallet. Med S-läget aktiverat levereras full boost i upp till 8 sekunder, vilket innebär 496 hästar och 973 Nm. Det gör att 0–100 km/h är avklarat på 4,5 sekunder och toppfarten hamnar på 210 km/h. 

Till skillnad mot vanliga e-tron så har e-tron S och e-tron S Sportback tre elmotorer istället för två. Den motor som i vanliga e-tron sitter på bakaxeln har flyttats till framaxeln och den motorn flyttas till bakaxeln och kompletteras med ytterligare en identisk motor. Så två motorer på bakaxlen och en på framaxeln.

Batteriets bruttokapacitet ligger på 95 kWh, varav 86 procent är användbar nettokapacitet. Att Audi lämnar 9 procent buffert gör att man kan hålla snabb laddning lång upp i procenten, vilket vårt testa av Ionityladdarna också visar. WLTP-räckvidden uppgår 36 mil.

I vanlig körning är endast de bakre motorerna aktiva och den främre rycker endast in vid hårdare gaspådrag. I det sportigaste läget "dynamic" är det dessutom möjligt att köra på sladd om man sätter ESC-systemet i "Sport". Om man vill plåga sina bakdäck. Det sitter också en mekanisk diffbroms mellan de bakre motorerna som fördelar kraften mellan bakhjulen. 

Hjulhusen är ordentligt breddade, 23 millimeter på båda sidor. Audi e-tron S och e-tron S Sportback finns tillgängliga för beställning nu och kostar som följer:

Audi e-tron S: från 1.100.000 kronor.
Audi e-tron S: från 1.128.000 kronor.

 
En bil helt i min smak.
Ja
46
35
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.