Vi har kört Volkswagen ID 4 i på svenska vägar: ”Väldigt smidig och lättkörd”

En tysk ID 4 är på besök i Sverige och vi var naturligtvis tvungna att undersöka hur den klarar den svenska vintern.

Vi har kört Volkswagen ID 4 i på svenska vägar: ”Väldigt smidig och lättkörd”

Hallå där, Alrik! Du har fått köra Volkswagen ID 4 idag. Vad kan du berätta om det?
Ja, exakt! Vi fick låna en ID 4 under fem timmar idag och vi var naturligtvis tvungna att testa den ordentligt. Med en Volvo V90 som motvikt satte vi ID 4 på hårt prov på GTR Motorpark utanför Eskilstuna.

Vadå för typ av tester?

Allt möjligt. Bromstest, rödljusttest och undanmanövertest med full broms. I det sistnämnda var ID 4 helt överlägsen Volvo V90. Vi gjorde dessutom upp en improviserad liten slinga inne på GTR-området och ID 4 vann över V90 även där.

Hur är ID 4 att köra då?

Väldigt lättkört, bekväm och smidig. Den känns dessutom modern, och materialvalen är mer påkostade än i ID 3. Men framför allt är den en förnuftig bil. Den är inte speciellt snabb som många andra elbilar, utan den känns mogen och "vanlig".

Nåt annat som är extra bra med ID 4?

Det är mycket som är bra, men vad som är glädjande för många är att de första bilarna, First Edition och First Edition Max, har dragkrok som standard med en dragvikt på 1.000 kg. Dessutom har bilarna rails och det är alltså möjligt att montera takbox. 

Är det något som är mindre bra?

Ja, det är lite högt vägljud i den som man absolut kan anmärka på, och några grejer till. Men det tänker jag inte avslöja här utan det får man läsa om nästa nummer av ams och här på sajten inom kort. Sedan kommer det såklart ett Förnuft & Känsla-avsnitt också!

 

 

 

Volkswagen ID 4 blir min nästa bil!
Ja
320
295
Nej
 
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.