VW-chefen avslöjar priset på den kommande flaggskeppsmodellen

"The Trinity" ska bli VW:s eldrivna flaggskeppsmodell. Nu avslöjar Volkswagens vd Ralf Brandstätter vad den kommer att kosta.

VW-chefen avslöjar priset på den kommande flaggskeppsmodellen

Den kommande flaggskeppsmodellen har fortfarande arbetsnamnet "The Trinity", vilket anspelar på att den ska vara galjonsfigur på tre olika fronter – elektrifiering, autonom körning och uppkoppling. Den ska exempelvis vara god för nivå tre av autonom körning, på en skala där 5 innebär helt självkörande.

Mycket mer har inte Volkswagen avslöjat förutom att den kommer att vara en sedan som är strax över 4 meter lång. "Dynamisk och strömlinjeformad", som märket Volkswagens vd Ralf Brandstätter utryckt sig tidigare.

Samma Brandstätter säger i en intervju med tyska Welt am Sonntag att "The Trinity" kommer att ha ett startpris på 35.000 euro för instegsversionen. Ett lågt pris, med tanke på att nya elsuven Volkwagen ID.4 kostar från 44.450 euro i Tyskland.

Exakt när den produktionsklara versionen av "The Trinity" ska visas eller börja säljas har inte avslöjats ännu, men klart är att den ska byggas på VW:s högkvarter i Wolfsburg.

Hittills den enda "bilden" som finns på Trinity.

Priset kommer stiga innan det är klart.
Ja
421
27
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.