Klart: Eon och Vattenfall i nytt samarbete om snabbladdning

Ökar tillgängligheten – snart kan du starta laddning med samma bricka.

Klart: Eon och Vattenfall i nytt samarbete om snabbladdning
Pär Möller, chef Eon E-mobility Norden och Susanna Hurtig, chef Vattenfall E-mobility Norden.

Ett av de stora problemen med att ladda sin elbil är att det finnns många aktörer på marknaden, som i många fall har sin egen betallösning. Det innebär att man som kund behöver växla mellan olika appar och brickor beroende på vilken stolpe man ska ladda på.

Som alternativ till detta finns bland annat Plugsurfing, som erbjuder en med en RFID-tagg som funkar på de flesta stolpar – men med kruxet att de skär emellan. Här för leden blev det dock klart att Volvo- och Polestarägare kan ladda till rabatterat pris Ionity via det Plugsurfingabonnemang som är kopplat till bilen.

Nu tar två av de stora drakarna, Eon och Vattenfall InCharge, ett kliv i rätt riktning för att underlätta snabbladdning av sin elbil. Snart kan du nämligen starta laddning hos Eon med InCharge-appen och vice versa – utan någon extra kostnad.

– Nu tar vi ytterligare ett viktigt steg framåt för att göra det ännu smidigare för elbilsföraren att både kunna hitta och ladda publikt. Digitala gränssnitt, där man enkelt kan se priser och status på laddare, är ett centralt fundament för en modern och bekväm lösning, säger Pär Möller, chef Eon E-mobility Norden.

Hos Vattenfall InCharge är man givetvis lika upprymd över den nytecknade avtalet.

– Vattenfall och Eon har under lång tid aktivt investerat i och verkat för att bygga ut den publika laddinfrastruktur som är nödvändig för att möta det växande intresset av att kunna köra på el. Detta ömsesidiga IT-samarbete gör att vi undviker fördyrande roaming-plattformar. Med denna lösning kan kunden med ett laddkort komma åt båda parters laddnätverk och även få en faktura, oavsett vem man har laddat hos, vilket förenklar elbilsvardagen, säger Susanna Hurtig, chef Vattenfall E-mobility Norden.

Bra initiativ!
Ja
115
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.