Volvo och Polestar erbjuder gratis snabbladdning i sommar – till alla elbilar

Slår upp sex snabbladdare – här hamnar de.

Annons
Annons

Idag kom beskedet att Volvo och Polestar gemensamt öppnar en tillfällig snabbladdningsstation med sex stycken 150 kW-laddare. Stationen hamnar i Mjölby, längs E4:an mitt emellan Stockholm och Göteborg.

Powerstop Mjölby, som stationen ska heta, slår upp portarna den 8 juli och erbjuder gratis snabbladdning – oavsett vilken elbil du kör.

– Med den här satsningen vill vi visa på hur enkelt och smidigt det är att ladda sin elbil med snabbladdare. Allt fler kunder köper Volvo Cars helelektriska modeller och med Powerstop Mjölby vill vi helt enkelt erbjuda dem och alla andra elbilsägare en premium ladd-upplevelse, säger Jessica Span, vd på Volvo Car Sverige.

Volvos kommande elbil Volvo C40 Recharge, som vi kollade in när den avtäcktes, kommer att finnas på plats under sommaren. Det ska också finnas exemplar av Polestar 2 och Volvo XC40 P8 för provkörning.

Medan man laddar sin bil ska man också kunna ”njuta av mat och dryck”.

– Elbilen Polestar 2 har funnits på de svenska vägarna i snart ett år och vi hoppas att många av de tusentals förarna tittar förbi Powerstop Mjölby i sommar, säger Martin Ölund, vd på Polestar Sverige.

Volvo och Polestar hoppas att detta ska inspirera andra aktörer att hitta på spännande upplägg för snabbladdning längs de svenska vägarna.

Sannolikt är det så att man också är ute efter att få lite publicitet för sina elbilar. Under månaden som gick, juni, låg både Volvo XC40 P8 och Polestar 2 långt ned på listan av de bäst säljande elbilarna. Polestar 2 nyregistrerades i 387 exemplar och Volvo XC40 P8 i 134 exemplar.

Annons
Annons
Rulla till toppen