Volvo och Easypark i samarbete – betala parkeringen med bilens infotainment

Parkeringen startas i appen – avslutas när föraren kör iväg.

Volvo och Easypark i samarbete – betala parkeringen med bilens infotainment

Sedan slutet av förra året har Polestar 2-ägare kunnat betala sin parkering direkt i bilen, genom Easypark-appen som finns till bilens Androidbaserade infotainmentsystem. Samma system som finns i Volvo XC40 Recharge, kommande C40 Recharge och de konmande 2022-versionerna av XC60, S90, V90 och V90 Cross Country.

Idag kom beskedet att Volvo-ägare till ovan nämnda modeller nu kan ladda ned Easypark-appen till sin bil, och därmed slippa använda mobilens pakeringsapp för att betala. Parkeringen startas i bilen, och kan om man avslutas automatiskt när man kör iväg.

– Många av oss har varit med om den här situationen någon gång: det är en hektisk dag, du sätter dig i bilen och kör i väg – och några timmar senare inser du att du glömt att avsluta din parkeringssession. Med EasyParks funktioner eliminerar vi risken för överbetalning för parkering, samtidigt som vi säkerställer att förarna enkelt kan parkera bilen utan att behöva använda en parkeringsautomat eller sin smartphone, säger Jonas Engström, strategichef och affärsansvarig på Volvo Cars.

Easypark erbjuder i sin mobilapp också andra smarta parkeringsfunktioner, den kan exempelvis leta reda på lediga parkeringsplatser på din destination. En funktion som på sikt kan implementeras också i bilapplikationen.

– Easypark erbjuder flera digitala verktyg för att hjälpa bilföraren i vardagen. I vår smartphoneapp kan man till exempel få hjälp med att hitta gator där det ofta finns lediga platser, eller parkera i garage med hjälp av kameror och på så sätt få en automatisk registrering av parkeringen. När Easypark nu integreras i bilen är visionen om en bil som kan både starta och avsluta parkeringen helt på egen hand närmare än någonsin, säger Johan Birgersson, vd Easypark Group.

Smart!
Ja
81
10
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.