Förnuft & Känsla kör BMW iX3 – elbilsparentesen

Alrik & Peder kör den bakhjulsdrivna (!) elsuven BMW iX3 och kommer fram till att den bara är en parentes bland elbilar. Men det blir en varvtid på Ös-We Ring ändå.

Annons
Annons

Hej Peder och Alrik – ni körde BMW iX3 i december 2020. Kommer ni ihåg något?
Peder: Jag kommer ihåg att Alrik tyckte den var dålig.
Alrik: Det var varmt för december, och bilen var både bättre och sämre än jag hade väntat mig.

Vad förvånade mest?
Peder: Att Alrik hade rätt.
Alrik: Tackar, det var ett stort erkännande, ha ha! Den var ganska plastig, men trevlig att köra. Mast utan BMW-temperament och så är den som alla vet endast bakhjulsdriven, vilket känns lite märkligt i en premium-suv.

Känns den som en BMW?
Peder: Inget känns som det brukade längre så, ja?
Alrik: Som en vanlig X3, men finare drivlina än basversionerna.

Vad är det bästa med bilen?
Peder: Minns inte nu, men jag minns å andra sidan inte vad jag åt till lunch.
Alrik: Nej, lunchen har jag också glömt bort. Men det bästa med bilen är nog att den är väldigt lite elbil, den känns som sagt som en vanlig bil med en vanlig interiör, men med mjukare gång.

Vad är det sämsta?
Peder:  Se ovan.
Alrik: Den är väldigt dyr för att vara så pass motorsvag och enbart bakhjulsdriven. Sedan tar den inte elektrifieringen framåt. Motorn är rätt snål, men för övrigt känns tekniken inte spännande. BMW i3 var och är en riktigt avancerad teknikdröm, medan den här känns mycket mer halvhjärtad. Vill minnas att jag sade att den är en parentes i BMW:s elektrifiering.

Är BMW bättre eller sämre på elbilar än konkurrenterna?
Peder: Eftersom Alrik har åkt el-BMW i 100 år lämnar jag med varm hand över den frågan till honom. 
Alrik: Teknikerna kan väldigt mycket, men i det här fallet fick man inte göra en riktigt bra elbil, utan endast en okej elbil, bara för att kunna säga att man har en elbil. Tyvärr brände man sig nog på i3 som var dyr att ta fram och producera men inte gav tillbaka så mycket som man hoppats. För iX3:s skull hade det varit bättre om inte i3 funnits, eftersom den visar att man kan så mycket mer!

Annons
Annons
Rulla till toppen