Valhallavägen i Stockholm blir Sveriges mesta laddgata

Hur länge kommer rekordet på 150 laddplatser att stå sig?

Annons
Annons

Antalet elbilar ökar dramatiskt och med det kommer krav på fler publika laddstationer, speciellt i städerna där många inte har tillgång till egen laddbox.

Som ett svar på den ökade efterfrågan kommer Sveriges mesta laddgata att invigas på Valhallavägen i Stockholm i samband med Världsmiljödagen den 5 juni. Bakom etableringen står Milepost, ett företag som med detta kommer installera sina första laddstationer.

Under Världsmiljödagen kommer den första etappen om 60 laddplatser invigas. Detta kommer under hösten utökas till totalt 150 laddplatser. Satsningen har fått stöd genom Klimatklivet, som finansieras av Naturvårdsverket och EU.

Vid invigningen kommer digitaliserings- och energiminister Khashayar Farmanbar att delta. Tillsammans med Cecilia Routledge från CTEK och Naturvårdsverkets Stefan Nyström medverkar Farmanbar i ett panelsamtal om vad som behöver göras för en snabbare utbyggnad av laddinfrastrukturen.

Med tanke på efterfrågan och de ökande antalet elbilar återstår det att se hur länge Valhallavägens rekord kommer att stå sig.

Annons
Annons
Rulla till toppen